Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

de Panacris in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 4520 vizualizari

 

O nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru Mos Craciun în cadrul campaniei de iarnă a lui ”Dr. Oetker care îmbie pe toată lumea să intre într-o lume de sărbători altfel, într-o lume de prajituri.  Anul acesta, povestea sărbătorilor este într-adevăr povestea prăjiturilor.”
De cum le-am savurat pe blogul dragei Timea, http://retetetimea.ro/fursecuri-fragede/, am rămas cu gândul la ele. Acum le-a venit rândul! 

 

INGREDIENTE

  • unt sau margarina Rama Maestro Savoare de unt 250 g,
  • zahăr tos 150 g,
  • sare iodată 2 g,
  • zahăr vanilinat Dr. Oetker 2 plicuri,
  • esență de portocale Dr. Oetker 1 lingură,
  • ouă 1 bucată plus 3 gălbenușuri,
  • făină albă 250 g,
  • amidon Gustin Dr. Oetker 150 g
  • Pentru decorare:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g)
  • bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu vanilie si portocale:

Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe rând, oul întreg și cele trei gălbenușuri, esența de portocale, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu amidonul și sarea în compoziția cremoasă amestecându-se ușor până se obține un aluat molcuț.

Cu ajutorul aparatului pentru fursecuri, sau cu al unui poș, se sprițează forme, direct în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.

Fursecurile se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade.

După ce s-au copt fursecurile, se transferă pe un grătar și se lasă la răcit. Glazura de la Dr. Oetker, se pune la topit în apă fierbinte sau la cuptorul cu microunde.

Fursecurile se ornează cu galuza fierbinte apoi se decorează cu bombonele colorate de la Dr. Oetker. După ce s-a întărit glazura, fursecurile se pot păstra în recipient de sticlă sau cutii de tablă, chiar și două săptămâni. Poftă bună și spor la treabă.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu vanilie si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:21

chiar cautam o reteta de genu dar unde gasesc ustensila asta ?

botcrina 1

28.12.2015, 11:40

Panacris 1

28.12.2015, 17:46

Luana, urmărește promoțiile de la LIDL

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu portocala si miere